Kategoriat
Matkailu

All inclusive matkat

All inclusive matkoilla ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin omasta viihtyvyydestään ja rennosta lomailusta, sillä sen hintaan sisältyy lentojen ja hotellin lisäksi myös ruoat ja juomat sekä yleensä aktiviteettejakin. Aktiviteetteina voi olla järjestettyjä retkiä lähiseuduille tai ohjelmaa hotellilla, ja loman ruokailuihin kuuluu tavallisesti aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat. Juomina yleensä tarjoillaan virvoitusjuomia ja paikallisia alkoholijuomia, ja aterioiminen tapahtuu tavallisesti hotellilla buffet-muodossa. Hyvissä hotelleissa voi olla useitakin eri ravintoloita, ja näin voi ruokailuihin saada vaihteluakin. Kannattaa kuitenkin huomata, että käyttämättömiä ruokailuja ei yleensä korvata, vaan syömässä täytyy olla oikeaan aikaan. Jos osallistuu yhteisille retkille, niissä ruokailut on järjestetty retkikohteessa, eikä tästäkään tarvitse itse huolehtia.

All inclusive matkalle on helppo lähteä, kun kaikki on jo etukäteen maksettu. Jos haluaa vaikka vuokrata auton tai hankkia pääsylippuja joihinkin tapahtumiin, hoituu tämäkin yleensä matkatoimiston kautta, ja näin voi lomalla jättää lompakon melkeinpä kokonaan hotellin tallelokeroon. Aikaa säästyy, kun ei tarvitse miettiä, missä seuraavaksi syötäisiin, vaan voidaan rauhassa keskittyä rentoon lomailuun, ja siksi all inclusive matkat ovatkin monen valinta.

Kenelle ja mihin tilanteisiin all inclusive matkat sopivat?

All inclusive matkat sopivat hyvin kaikenlaisille lomailijoille, jotka haluavat nauttia lomallaan rennosta olemisesta, eikä käyttää aikaa perusasioiden järjestämiseen. Etenkin lapsiperheiden lomailuun all inclusive matkat tuovat kaivattua helppoutta, kun kaikki ruokailut ovat näin helposti järjestetty, ja yleensä lapsille voi olla omaakin ohjelmaa ja tekemistä. Pariskunnille järjestetään myös omia vain aikuisille -matkoja, joilla rakastavaiset voivat keskittyä ihanaan lomailuun ja toisiinsa, ilman arkiaskareiden stressiä. All inclusive matka voikin olla hyvä vaihtoehto vaikka häämatkaksikin. Myös esimerkiksi hiihtolomille se voi olla paras ratkaisu, sillä kun on viettänyt koko päivän rinteessä, ei välttämättä jaksa lähteä etsimään enää illalla ravintolaa, vaan mukavinta on syödä hotellilla.

All inclusive matkat sopivat myös yksin matkustaville, sillä matkalla on helppo tutustua muihin, vaikkei kielitaitoa niin paljon olisikaan. Ja vaikka yleensä olisikin tottunut matkustamaan enemmän omin päin, voi all inclusive matkaa aina kokeilla ihan rentoutumisen ja käytännöllisen lomailun kannalta. Omin päin matkustettaessa kun aikaa ja energiaa menee paljon käytännön asioiden järjestelyihin, ja tämän voi all inclusive matkalla unohtaa kokonaan. Sitten jaksaakin taas reissata itsenäisemmin, kun on saanut rentouduttua kunnolla. On myös paikkoja, joissa all inclusive on paras vaihtoehto esimerkiksi palveluiden puutteen tai turvallisuuden takia. Malediiveilla jokainen hotelli on omalla saarellaan, ja hotellien ravintoloissa syöminen tulisi kalliiksi, jos sitä ei varaisi all inclusive matkan muodossa. Joissain matkakohteissa taas on parempi pysytellä iltaisin hotellin lähellä, eikä kannata lähteä etsimään illallispaikkaa omin päin turvallisuuden takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eleven − 7 =